Klimatmärkning på Skidskytte-VM i Östersund 2019

Skidskytteförbundet samarbetar med CarbonCloud för Skidskytte-VM 2019 som går av stapeln i Östersund under 7-17 Mars.th to 17th .

- För oss känns det som ett naturligt steg att arbeta med matens påverkan på klimatet, eftersom det är en viktig faktor för klimatet. Samtidigt ligger klimatfrågan oss varmt om hjärtat eftersom vi är beroende av riktiga vintrar för att överhuvudtaget kunna utöva vår sport, säger Ulf von Sydow, Hållbarhetsinspiratör under Skidskytte-VM 2019

Klimatförändringen är en stor fråga för vintersport som förlorar träningsdagar varje år i takt med att klimatet förändras. Som en del i sitt hållbarhetsarbete och för att öka fokus på klimatfrågan har Skidskytteförbundet valt att använda CarbonCloud som officiell leverantör under VM 2019. All mat som serveras till de aktiva, till organisatörer, samt press, beräknas i CarbonClouds menyplaneringsverktyg CarbonAte och klimatmärkta menyer presenteras i restaurangerna.

- Vi tycker det är jätteroligt att skidskytteförbundet tar klimatfrågan på allvar och hjälper alla som arbetar under eventet att välja klimatsmart mat, säger CarbonClouds VD David Bryngelsson. Tillsammans med resorna till och från sådana här event så är maten normalt sett det som påverkar klimatet mest. Samtidigt är maten det område där det är enklast att välja ett klimatsmart alternativ, under förutsättningen att de som väljer maten har tillgång till klimatinformation.

För mer information, kontakta:

Ulf von Sydow, Sustainability group at 2019 IBU Biathlon World Championships
E-mail: 
ulf.vonsydow@skidskytte.se

David Bryngelsson, CEO CarbonCloud
Tel: +46(0)704 – 40 21 25
E-mail: david@carboncloud.com